خواص گیاه  بوقناق

خواص گیاه بوقناق

بوقناق

با خواص معجزه آسای عرق بوقناق آشنا شوید

مطمئناً، از داروی شگفت آوری (بوقناق) که خداوند در طبیعت برای درمان بیماری دیابت قرار داده است حیرت زده خواهید شد.گیاه بوقناق

گیاه بوقناق و زول گیاهان خارداری هستند که در فارسی به نام باباخازن از آن یاد شده است . یه علت خواص بوقناق که در ریشه و میوه این گیاه وجود دارد از آن در طب سنتی استفاده میشود . در گیاه بوقناق مقداری اینولین وجود دارد که به دلیل این شباهت آن به کنگر فرنگی به آن کنگر فرنگی وحشی نیز میگویند.

  • بوقناق از نظر طبع در طب سنتی گرم و خشک است و عده ای بر این باورند که طبع این گیاه سرد است و همچنین خاصیت ضد سم دارد.
  • عرق بوقناق برای پاک سازی کبد از سموم و بازکردن مجاری کبد به علت تاثیر مستقیمی که بر فعالیت های آنزیمی کبد دارد بسیار مفید می باشد.
  • عرق بوقناق بر غدد فوق کلیه اثر مفید و موثر دارد و در همکاری با کبد مفید برای افزایش انسولین و فعال کردن لوزالمعده و کاهش قند خون و درمان دیابت اثر شگفت آوری دارد.
  • عرق بوقناق جوش صورت را به علت فعال کردن و پاکسازی کبد و تصفیه خون از بین می ­برد و عروقی پوست را باز میکند و پوستی شفاف به همراه می آورد. همچنین برای نفخ معده و روده بسیار مفید است .

نوعی گیاه از خانواده چتریان که این گیاه با نام علمی (Apiaceaee) دارای رویش بیابانی و وحشی میباشد . گیاه مورد نظربه پارسی «خارزن بابا » و«چرخه »وبه آذری «بوقناق»نام دارد. این گیاه در استان های آذربایجان – همدان – اصفهان – کردستان – دامنه های البرز و زاگرس در ارتفاع ۲۶۰۰ متر از سطح دریا میروید . ارتفاع گیاه بوقناق بین ۵۰ تا ۲۰۰ سانتی متر میباشد .

از مشخصات بوقناق :گیاهی پایا ، مقطع ساقه ی آن مثلثی، پوشیده از تارهای پنبه ای به رنگ سفید و آبی روشن است.

تمام قسمت های ساقه و شاخه ها بال دار هستند و در کناره و نوک آن ها خار وجود دارد. برگ های آن بزرگ و کشیده، بیضی با کناره ی خاردار و گل ها به رنگ بنفش به شکل یک طبق ضخیم و متراکم هستند که گل ها در روی آن قرار دارند؛ گل ها منتهی به خار هستند و در انتهای ساقه ی گل دهنده در تابستان ظاهر می شوند.

بوقناق

گیاه بوقناق

عرق بوقناق ۵۲ خاصیت دارد که مهمترین آن ها عبارتند از :

  •  عروق پوستی را باز کرده و پوست را شفاف می سازد.
  • جوش صورت را به علت فعال کردن کبد و تصفیه ی خون از بین می برد.
  • برای نفخ معده و روده بسیار موثّر است.
  • برای دستگاه گوارش، درمان کولیت و فعّال کردن کبد و تولید صفرا و ریختن آن در اثنی عشر (دوازدهه) و تجزیه و تحلیل بردن چربی ها (تری گلیسیریدها و کلسترول) بسیار خوب و موثّر عمل کرده است. افرادی که ناراحتی معده و کولیت دارند، قبل از غذا یک استکان و بعد از غذا نیز نصف استکان میل نمایند.
  • غدد فوق کلیه را فعال کرده، ترشح آدرنالین را تنظیم می کند و استرس و عصبانیت و اضطراب را از بین می برد.
  • یبوست را از میان برده و به رود ه ها نرمی می دهد.
  • بسیار مدر است.
  • جهت درمان ورم و سنگ کلیه و مثانه از آن می توان استفاده کرد.
  • خوردن آن باعث قطع ترشح شیر در مادران شیرده می گردد.
  • از همه جالب تر نقش آن در افزایش ترشح انسولین، فعال کردن لوزالمعده، کاهش قند خون و در نتیجه درمان دیابت است؛ به همین جهت در افراد غیر دیابتی باید حتماً با کمی عسل طبیعی میل شود چون به شدت قند خون را کاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *